12/21/11 19:32
(http://www.klassa.bg/)

Марлийз Шилд взе третия слалом за Световната купа

Австрийката Марлийз Шилд спечели трети старт в слалома през този сезон, след като триумфира и на родна земя. В австрийския зимен център Флахау тя беше начело след първия манш и успя да удържи първата позиция с общо време 1 минута, 51.53 секунди. Шилд демонстрира много здрави нерви във втория манш и не позволи на Рийш и Мазе да я изпреварят. За австрийката това е общо 30-а победа в кариерата и за Световната купа.
Защитаващата титлата си от миналата година Мария Хьофл-Рийш от Германия се нареди на 2-ро място, на 0.46 секунди от победителката. Тина Мазе остана на 3-та позиция, като за словенката това е първо класиране на подиума през сезона. Водачката в генералното класиране към момента – Линдзи Вон, завърши на 8-о място, но въпреки това продължава да бъде лидер в Световната купа. Американката води в генералното класиране с 554 точки пред Шилд с 324. На трето място е германката Виктория Ребенсбург с 286 точки. За малката световна купа в слалома Шилд е начело с 300 точки пред сънародничката си Катрин Цетел със 155 и Мария Рийш със 140.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване