12/21/11 19:31
(http://www.klassa.bg/)

Станка Златева и Симеон Щерев спечелиха по един "Опел Инсигния"

Министерството на младежта и спорта заедно с Българския спортен тотализатор връчиха рекордни чекове на най-добрите спортисти, треньори и спортни лекари за 2011 година. Двете институции раздадоха премии от 377 910 лева на 63 спортисти, 35 треньори и 3 лекари за успехите им през 2011 година. Сумите са допълнение към премиите, които състезателите и техните наставници вече получиха според Инструкцията за награждаване на спортисти с парични средства от МФВС за постигнати призови класирания през 2011 г.
Чекове нямаше само за спортист и треньор №1 на България за 2011 година, съответно Станка Златева и Симеон Щерев, защото за тях беше приготвен по един лек автомобил „Опел Инсигния“. Ключовете от возилата двамата получиха с усмивка от изпълнителния директор на Българския спортен тотализатор Дамян Дамянов и председателя на УС на БСТ Иво Тонев. В отговор треньор и спортист № 1 на България за 2011 г. Станка Златева и Симеон Щерев благодариха на МФВС и БСТ за наградите и за предоставените добри условия за подготовка.
Символичните чекове със сумите на отделните спортисти и треньори бяха връчени от министър Свилен Нейков, неговия заместник Иван Ценов, изпълнителния директор на БСТ Дамян Дамянов, председателя на УС на тотото Иво Тонев, Стефка Костадинова – председател на Българския олимпийски комитет, Ваня Колева – началник на кабинета на спортния министър, Любомир Василев – главен секретар на МФВС, Горяна Тодева – парламентарен секретар на МФВС, и съветниците на министъра Евгения Раданова, Емил Душанов и Валентин Михов. На трибуните, а и при излизането на сцената спортистите ни бяха заедно и неразделени от колегите си от параолимпийските спортове, където нашата страна направи истински фурор през последните години на големи първенства и турнири.
Най-високата премия измежду спортистите бе 12 000 лева за световния шампион на шампионата по борба в Истанбул Елис Гури. Всяко едно от момичетата от ансамбъла ни по художествена гимнастика пък взе по 7600 лева, колкото са преведени и на параолимпийската Стела Енева. Петър Стойчев заслужи 6500 лева. Имаше 14 чека по 1000 лева, а най-скромни бяха сумите за биатлонистките Емилия Йорданова и Силвия Георгиева, съответно 960 и 800 лева.
Между треньорите най-висока е премията за архитектката на новите златни момичета Илиана Раева - 12 000 лева, 10 800 прибра Стоян Добрев (борба), а по 8000 помощничките на Раева в художествената гимнастика Ива Ананиева и Мариела Пашалиева. Имаше и чекове от по 5000 лева и за лекарите на борците (класически стил) - Стефан Стругаров, и свободен стил – Стоян Димитров, както и на родните грации Мариела Сиракова.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване