12/22/11 18:24
(http://www.klassa.bg/)

Атентаторът от Локърби отново твърди, че е невинен

Атентаторът от Локърби Абделбасет ал Меграхи, който е на смъртно легло в Либия с последен стадий на рак, даде последното си интервю, заснето от следователя и бивш полицай Джордж Томас. В посланието си към света, цитирано от Би Би Си, либиецът за пореден път отрича да е свързан с експлозията в самолет на американската компания "ПанАм", извършена в небето над Шотландия през 1988 г. При атентата загинаха 270 души.
"Невинен съм. Остава ми малко време и искам да го прекарам на спокойствие, в компанията на семейството ми", заявява Меграхи.
В интервюто, което ще се излъчи по телевизията през февруари, той разкрива още, че е помогнал на разследващ журналист да напише книга, която съдържа "драматични" нови факти около атентата над Локърби.
През 2001 г. Шотландия наложи 27-годишна присъда на либиеца. Осем години по-късно той бе освободен по хуманни причини след поставянето на тежката диагноза. Тогава лекарите заявиха, че му остават около три месеца живот.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване