12/22/11 18:29
(http://www.klassa.bg/)

Путин има над 139 000 евро в 10 банкови сметки

Руската ЦИК публикува данните за имуществото на премиера Владимир Путин, който е и кандидат за президент на страната. Той притежава общо 5 722 551,7 рубли (над 139 хиляди евро) в 10 банкови сметки, предаде Лента.ру. Общо за последните 4 години доходите на Путин от заплата, военна пенсия и приходи от банкови сметки и акции са надхвърлили 17,7 милиона рубли (430 хиляди евро). Освен това той е собственик на апартамент в Санкт Петербург с площ 77,7 кв. м, гараж в същия град, парцел в Московска област от 1500 кв. м и апартамент и гараж, получени за безсрочно ползване. Премиерът има и три руски автомобила (2 ГАЗ и една "Нива"), автомобилно ремарке и 230 акции на Банка Санкт Петербург. В сметките на съпругата му Людмила има над 8,3 милиона рубли (над 201 хиляди евро). Очаква се на изборите срещу Путин да се изправят още 9 кандидати.
В същото време Дмитрий Медведев предложи комплексна реформа на политическата система в последната си реч като президент пред парламента, съобщи РИА “Новости”. Сред предложенията са избиране на регионалните губернатори с пряко гласуване и промяна на системата за парламентарните избори със засилване на парламентарния контрол над ЦИК. Регионалните власти ще получат по-широки правомощия по бюджета като част от продължаващия курс към децентрализация, а с цел борба с корупцията трябва да се въведе контрол върху разходите на държавните служители “в случаите, когато те явно не съответстват на приходите им”.
Председателите на двете камари на руския парламент Валентин Матвиенко и Сергей Наришкин оцениха позитивно президентското послание, което е съдържало анализ на свършената работа и конкретни предложения.
Политолозите окачествиха инициативите на президента Дмитрий Медведев за реформиране на политическата система като отговор на протестните действия. Експертите смятат, че речта на президента може да доведе до разцепление в средите на опозицията между тези, които водят диалог със системата, и борещите се срещу нея. Това неминуемо ще намали броя на протестиращите.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване