12/26/11 15:06
(http://www.klassa.bg/)

България ще бъде в група със Сърбия или Италия

Европейският шампион по волейбол Сърбия или вицешампионът на Стария континент Италия ще бъдат сред съперниците на България в груповата фаза на олимпийската квалификация в София през следващата година. Турнирът ще се проведе от 8 до 13 май в зала „Арена Армеец“, а жребият за двете групи ще се тегли в края на януари. Италия и Сърбия ще участват в надпреварата, след като не успяха да вземат квота за олимпиадата в Лондон от Световната купа в Япония. Германия, Испания, Словакия, Финландия и Словения пък се класираха, след като спечелиха предквалификационните турнири. България получава право на участие като домакин.
Осемте отбора ще бъдат разпределени в урните според световната ранглиста. Водачи на двете групи ще са тимовете на Италия и Сърбия, а България и Германия няма да могат да попаднат в една предварителна група. В групите ще се изиграят по 3 мача всеки срещу всеки. Първите два тима във всяка група се класират на полуфинал на кръст. Първият от Група „А“ срещу втория от Група „В“ и първият от Група „В“ срещу втория от Група „А“. Победителите ще се срещнат на финал. Отборът, който спечели финалната среща, ще се класира за участие на Олимпиадата в Лондон. Всички срещи на националния тим на България ще са с начален час 20,45.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване