12/26/11 15:08
(http://www.klassa.bg/)

Сезонът започна с победа на „Маями“ над шампиона „Далас“

След няколко месеца закъснение шампионатът в Националната баскетболна асоциация на Америка започна. В една от най-интересните срещи на първия кръг един срещу друг излязоха тимовете на „Далас“ и „Маями“ в повторение на финала за титлата от миналия сезон. Отборът на „Маями Хийт“ взе частичен реванш от тима на „Далас Маверикс“ за поражението във финалните плейофи преди няколко месеца, след като се наложи при визитата си на шампионите със 105:94 в първия двубой от сезон 2011/12. Силен мач за „горещите“ изигра Леброн Джеймс, който завърши с „дабъл-дабъл” – 37 точки и 10 борби. Дуейн Уейд приключи с 26 точки, а Джеймс Джоунс и Удонис Хаслем добавиха по 9. Джейсън Тери вкара 23 точки за домакините, Дирк Новицки се отличи с 21, а Шон Мериън и Делонте Уест завършиха съответно с по 12 и 10 точки.
Преди началото на двубоя отборът на „Далас“ беше официално коронясан за шампион на сезон 2010/11, но с това се изчерпаха всички положителни емоции за Дирк Новицки и компания през вечерта. Най-впечатляваща в целия двубой беше третата четвърт, когато „горещите“ демонстрираха страхотна защита, а в нападение Леброн и Уейд бяха просто неудържими. Всичко в този мач беше решено, след като 12 минути преди финалната сирена, преднината на гостите премина границата от 30.
В една от най-интересните срещи „Ню Йорк Никс“ стартира по невероятен начин новия сезон, след като се наложи със 106:104 в домакинството на „Бостън Селтикс“. Определян като един от скритите фаворити в Източната конференция на НБА, „Никс“ измъкна драматично победата в зала „Медисън скуеър гардън“. В герой за домакините се превърна Кармело Антъни, който реализира невероятните 37 точки и овладя осем борби. Амаре Студамайър добави 21 точки за успеха на своите.
Отборът на „Чикаго Булс“ също започна сезон 2011/12 с победа, след като се наложи при гостуването си на „Лос Анджелис Лейкърс“ с 88:87. Най-резултатен за „биковете” беше Дерик Роуз, който завърши с 22 точки, а Лиол Денг и Карлос Буузър се отличиха съответно с по 21 и 15. Кобе Брайънт отново беше над всички в тима на „езерняците” с 28 точки, а Пау Гасол и Стив Блейк завършиха срещата съответно с по 14 и 12.
В останалите два двубоя, които се играха точно на Коледа, се получиха следните резултати: „Оклахома Сити Тъндър“ – „Орландо Меджик“ 97:89 и „Голдън Стейт Уориърс“ – „Лос Анджелис Клипърс“ 86:105.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване