12/27/11 20:24
(http://radiomilena.com/)

БАН изобретява козметика против стрес и бръчки с поморийска луга

 Поморийската луга е уникална, защото в нея се съдържат всички химични елементи от Менделеевата таблица. А чрез козметиката, изработена от  БАН те се усвояват от тялото. Заслугата за тези козметични продукти с поморийска луга  е на доц. Стефка Тепавичарова от Института по обща и неорганична  химия.   Тя знаела за лечебните свойства на нашия уникален естествен продукт – поморийската луга, но забелязала, че туристите, които веднъж са изпитали облекчение от нея, се връщали  в България отново и отново. Затова  решила да включи това вълшебно природно явление в родна козметика, която да изпъва бръчките и да заличава следите от стрес, на който сме подложени ежедневно.
Първоначално започнали да предлагат готовите козметични препарати в някои SPA центрове и Wellness хотели. Но след като бил усетен положителният ефект, те искали все по-големи количества.  Сега българските учени приготвят различни кремове, мокри кърпи за фрикции, шампоани и балсами, маски и ексфолиращи гелове. Продуктите Solilug са изцяло направени на основата на поморийската луга. Те дават и лечебен ефект, освен козметичен. Характерно за тях е необичайно високото съдържание на магнезий в самата луга – 350 грама на литър. Магнезият влияе невероятно положително върху опорно-двигателната система на човешкия организъм – мускули, кости, стави, ноктите, косата, подобрява цялостния тонус на тялото. Така БАН изобретява чудната козметика против стрес  и бръчки с помощта на поморийската луга, пише Чудеса.net

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване