12/27/11 18:10
(http://www.klassa.bg/)

Опасни импланти на PIP са продавани под друго име в Холандия

Близо 1000 холандки са получили потенциално опасните импланти за гърди на френската фирма PIP, които са им били представени под друга марка, предаде Ройтерс.
Местна компания е купувала имплантите на Poly Implant Prothese, която беше закрита от френските власти. Те са били продавани под новото търговско име M-implants. На холандките, които са получили импланти, е препоръчано да се консултират с лекар. Промяната на марката на имплантите на PIP засилва скандала, започнал, след като се откри, че някогашният трети производител в света на импланти за гърди е използвал силикон с индустриално, вместо с медицинско качество. Те са продавани в много страни от Европа и Латинска Америка.
Основателят на компанията Жан-Клод Ма е продавал имплантите с неодобрен силикон на по-ниски цени. Париж призова 30 хиляди французойки да си махнат протезите, производство на PIP. Други страни, включително Бразилия и Великобритания, призовават жените да посетят хирурзите си за контролен преглед. В Латинска Америка, ключов пазар за протезите на фалиралата фирма поради високото търсене на козметични процедури, са били продадени десетки хиляди импланти от общо 300 хиляди, продадени по цял свят. Във Венецуела протезите за гърди са толкова популярни, че дори са били подарявани на момичета за 15-ия им рожден ден. Сега клиентките на фирмата, от които 25 хиляди са само в Бразилия, се опасяват за здравето си. Имплантите на PIP са били забранени в Бразилия, Аржентина и Колумбия през 2010 г. Адвокатът на Ма е съобщил, че клиентът му е в лошо здравословно състояние, но е готов да отговори на евентуална съдебна призовка.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване