12/27/11 18:48
(http://www.klassa.bg/)

Пуснаха и третия заподозрян за палежи на коли

Третият заподозрян за палежите на автомобили в София - Юлиан Ковачки, бе освободен от ареста. Софийският апелативен съд му наложи най-леката мярка за неотклонение – "подписка". Заседанието бе по жалба на адвокатите на Ковачки срещу решението на Софийския градски съд. Жалбата бе подкрепена и от апелативния прокурор Юлиана Петкова, която заяви, че е съгласна, че в случая не е налице предпоставка да се наложи най-тежката
мярка.
Обвиняемият е заподозрян за 13 палежи в кварталите "Младост-2“ и "Младост-3“. Единствените годни доказателства, според апелативните съдии, са свидетелски показания на трима души и справка от телефонните разговори на Ковачки. Това, което доказват те обаче, е, че обвиняемият е бил в района на палежите. По дрехите на Юлиан Ковачки не са открити следи от вещества, които да го свързват с палежите. Според пожаротехническата експертиза палежите на колите са извършени от пироман. Според психиатричната обаче Ковачки е психически здрав, посочиха съдиите. В решението си магистратите от Апелативния съд посочиха, че не е ясно и защо след като на 9 декември заподозреният е попаднал в полезрението на органите на реда, срещу него не са приложени СРС-та.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване