12/28/11 13:28
(http://radiomilena.com/)

Най-добър боец е Павел Тодоров от Поморие

 10 интригуващи срещи на белия ринг, на фона на черни драперии в спортна зала «Младост» в Бургас, пред близо хиляда души. В такава атмосфера премина юбилейното 25-то по ред и заключително за годината бойно шоу, което за пореден път реализира най-големият български проумотър «Maxfight». Сблъсъците се играха по правилата на професионалния ММА в 3 рунда по 5 минути и успяха да подържат висок адреналина у зрители и участници до края на Гала вечерта. Файт картата оправда очакванията на феновете в Бургас за срещи с интересна развръзка.
Ден преди турнира се проведе общо събрание на родната федерация, на която бяха номинирани треньори и състезатели. За най-треньор на годината бе отличен селекционерът и спортно технически директор на БФММА Теодор Карастоянов. От няколко години Карастоянов работи изцяло отдаден върху подготовката на възпитаниците си в ММА. Теодор е 12 пъти шампион на България по кик бокс, и негово преимущество в треньорската дейност е възможността му да подготви състезатели както в гард, така и в техника на земя. За най-добър боец при аматьорите бе отличен Павел Тодоров от Поморие, а за боец на годината бе излъчен Станислав Недков – Стъки. Сблъсъкът на Недков срещу Кейн пък бе избран за Среща на годината.
В подкрепа на президента  Любен Джубрилов, който този път дари 3000 лв на парализирания самбист Георги Огнянов,това направи и един от топ бойците на България Благой Иванов. Само ден след завръщането си от участието в силен турнир където записа победа, Багата тръгна за Бургас за да изгледа лично 10-те мача на «Maxfight 25». Пред репортери той призна, че повод за това е най-вече за инициативата за събиране на средства за Георги Огнянов – Макарона. Багата дари половината от хонорара си получен от мач UFC преди дни.
В хронологията на срещите убедителна победа над Ивайло Бошнаков в категория до 65кг записа Сотир Кичуков. Триумф с нокаут над сръбския си съперник записа в дебютния си мач Симеон Кичуков. Владимир Бояндов пък победи Симеон Димитров с душене. В категория до 77кг боецът от Дупница Даниел Соичков победи с ключ кимура бургазлията Йордан Георгиев, а в мач реванш в категория до 70кг Георги Стоянов – Станчев победи Валентин Николов. Победата бе 10-та в професионалната кариера на Станчев, който до момента няма нито една загуба. 80-килограмовият Христо Христов победи със съдийско решение Георги Валентинов и получи купата си от Багата. Атрактивният Любо Симеонов пък награди победителя от следващия мач -Красимир Младенов – Бореца, който победи в интригуващ мач сърбина Серджан Кнежевич – 84кг. Един от най-добрите български футболни специалисти Димитър Димитров- Херо се качи на ринга за да връчи наградите на бойците от следващия мач – Радослав Карашев и Николай Алексиев. Херо пък получи тениска от спортната линия на «Maxfight sportswear» в знак на подкрепа. Треньорът на ПФК «Черноморец»- Бургас, призна че за пръв път присъства на турнир по ММА и е впечатлен от професионалното борбено поведение на участниците.
Последните две срещи от файт картата бяха с международно участие в битка за шампионски пояси. Първо в тежка категория на ринга се представиха Недялко Караджов и сърбинът Саша Лазич. В този мач тежката ръкавица на Недялко Караджов си каза думата. Той победи опонента си още в първите минути на първи рудн с нокаут и вдигна триумфално златния пояс в тежка категория.
Саша Лазич предварително бе сочен за труден съперник тъйкато е имал повече от 40 професионални срещи формат ММА. След мача обаче, Караджов сподели че не е срещнал трудност, а предварително е очаквал сериозна съпротива от сърбина. Лесна победа записа и Атанас Джамбазов над другият сръбски претендент за шампионския пояс – Немайджа Радич. Опитния Джамбазов първоначално очаквашедруг съперник от граничната ни съседка, но контузия смени противника му само ден преди мача за титлата. С очаквана бързина и сила, в типично негов стил Атанас записа поредна победа в кариерата си, този път пред очите на баща си – дългогодишния селекционер по самбо Кръстьо Джамбазов.
Следващият турнир от утвърдената елитна българска ММА верига «Maxfight» ще бъде през месец февруари 2012-та година.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване