12/28/11 17:58
(http://www.klassa.bg/)

Откриват 8 детски градини в София през 2012 г.

Следващата година завършваме осем детски градини и започваме още четири – това е заложено в проекта за бюджет на София. Това заяви вчера кметът на Столична община Йорданка Фандъкова след откриването на нова сграда на ЦДГ „Детелина” в с. Казичене. „Предстои откриването на детски градини, разширението в кв. „Оборище” – това е една дълго чакана детска градина, във Волуяк също ще бъдат открити нови места. Там е последната детска градина от програмата за пожароопасните сгради”, обясни кметът. Тя посочи, че проблемът с недостига на места в детските градини е динамичен процес, който зависи от това колко деца се раждат, колко хора идват да търсят работа в столицата. „В София безработицата е повече от три пъти по-ниска от средната за страната. За мен е важно, че успяхме да обърнем тенденцията. Знаете, че започнахме с минус 44 продадени и заменени детски градини. Успяхме да компенсираме тази тенденция и да започнем изграждане, а не само наваксване“, каза Фандъкова.



Два пътни проекта ще облекчават трафика
Два пътни проекта ще съдействат за облекчаването на трафика в центъра на столицата. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова вчера. Тя каза, че на 1 септември 2012 година предстои завършването на участък от Южната дъга от „Симеоновско шосе” до „Младост”. „Заедно с откриването на метрото, което също е с държавно съфинансиране, това са два проекта, които със сигурност ще допринесат за облекчаване на трафика в центъра на града“, обясни кметът. Тя каза, че очаква да започне изграждането на участъка на Околовръстния път от АМ „Люлин” до бул. „Европа” и малко след него – до река Какач.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване