12/28/11 17:59
(http://www.klassa.bg/)

Цветан Цветанов: Няма война между Апелативния съд и МВР

Няма война между Апелативния съд и МВР, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов пред bTV вчера по повод пускането на последния задържан за палежите на коли. Няколко часа по-късно след награждаването на „Полицай на годината“ в МВР, Цветанов заяви, че „неглижирането и личната неприязън от страна на председателя на съда Веселин Пенгезов рефлектират върху това, което се взима като становище“.
„Разберете – ние не говорим за произнасяне на присъда. Нека си припомним делото "Килърите". И те бяха освободени от Софийския апелативен съд. Сега делото се гледа в Шумен“, каза Цветанов пред bTV.
След като обясни, че няма вражда между Апелативния съд и МВР, Цветанов допълни, че просто дава примери. „Коментарите оставям на вас. На 26 декември също имаше опит за палеж, но три момчета бяха заловени. Имаме заподозрени за палежите в "Люлин", във Владая, но ние не правим това само за да отчитаме дейност, а за да си свършим работата“, каза вътрешният министър.
"Вие знаете много добре, че това, което прави МВР, е да участва активно в 24-часовата полицейска мярка, след това прокуратурата е тази, която преценява дали има достатъчни доказателства и да се задържи лицето за 72 часа”, коментира Цветанов по въпроса защо и представителката на държавното обвинение не е поискала постоянен арест за заподозрения в палежи Юлиан Ковачки.
Вътрешният министър каза още, че в началото на разследването са били събрани достатъчно доказателства и това е било преценено и от прокуратурата и съда на първа инстанция.



Вътрешният министър награди „Полицай на годината“
Вътрешният министър Цветан Цветанов връчи вчера голямата индивидуална награда “Полицай на годината 2011-а” на старши инспектор Пламен Петров, служител в отдел “Наркотици” към Главна дирекция “Борба с организираната престъпност”.
За първи път беше връчена и Специална награда – “Приз за гражданско доверие”, заради „внимателно отношение към жертва на уличен грабеж“.
Наградени бяха Иван Асенов, Григор Ганчев, инспектор Стефан Димитров и инспектор Първолета Ангелова от Второ районно управление.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване