12/29/11 13:22
(http://radiomilena.com/)

Половината от родните фирми отиват в историята

Повече от половината фирми, създадени у нас след възраждането на свободната стопанска инициатива, отиват в историята. Само ден преди изтичането на крайния срок за пререгистрация на фирмите не са се вписали 566 953 компании, показват данните на Агенцията по вписванията, която води Търговския регистър, съобщава „Труд“.

Фирмите имаха 4 години, за да се пререгистрират. Общо 454 857 компании го направиха в срок. След Нова година ще престанат да съществуват 464 507 еднолични търговци (ЕТ). Те бяха най-предпочитаната форма за правене на бизнес в началото на 90-те години, припомня изданието. След ден практически няма да имат право да развиват дейност и 106 354 акционерни дружества (АД) и такива с ограничена отговорност (ООД). В последните дни на пререгистрацията пред Агенцията по вписванията се извиха огромни опашки от собственици на фирми, които чакаха до последния момент. Това стана, въпреки че срокът за повторното вписване на компаниите, който изтича в петък, беше удължен с една година в края на 2010 г.

/КРОСС/

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване