12/30/11 10:53
(http://radiomilena.com/)

Безпрецедентна реакция на Борисов: Дянков може да си отиде преди Мирослав Найденов!

Министър-председателят Бойко Борисов направи една от редките си забележки спрямо вицепремиера си Симеон Дянков.
Нетипичната за премиера реакция бе по повод негативната оценка, дадена от министъра за колегата му Мирослав Найденов в предаването „Тази сутрин” на Би Ти Ви.
„Министър Дянков като какъв дава оценка на министър? Защото ние като партия цяла година се опитваме неговите грешки да покриваме и да поправяме в парламента. Министър Найденов се справи прекрасно през тази година. Парите, които усвои Министерството на земеделието и фонд „Земеделие”, са с 55% повече от предишната година. В земеделието влязоха милиарди, докато не мога да кажа същото за Министерството на финансите. Истински се надявам да не е казал такава глупост. Защото Найденов ще си отиде след него. И много бързо ще се оправя с него, ако е казал подобно нещо през главата ми. Оценки за министрите мога да давам само аз и Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Оценката ми за всички министри е прекрасна”, допълни премиерът.
Припомняме, че сутринта вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков каза по бТВ, че с министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов му е най-трудно, с него са имали доста дрязги заради дисциплината.
„Но доскоро с другия министър, с който съм имал дрязги – Тотю Младенов, той стана тигър и внезапно разбра, че това е правителство с център – дясно и той е министър, който трябва да се държи така“, коментира вицепремиерът. Въпрос на време е Мирослав Найденов да спре да говори така, допълни Дянков. Той не отговори на въпроса дали се готви смяна на министър Найденов. „Не е моя работа да го сменям. Имаше друг министър, който се опитваше да избяга по тъч линията с коментари и той вече не е министър“, посочи Дянков, уточнявайки, че става въпрос за Александър Цветков, който беше заменен на поста министър на транспорта с Ивайло Московски. actualno.com

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване