01/02/12 06:33
(http://radiomilena.com/)

2012 г. е време за купуване на жилище

 Активността и доверието на купувачите в пазара на недвижими имоти ще започне да се възвръща, каза Иван Велков, зам.-председател на Национално сдружение „Недвижими имоти“ в предаването на Нова телевизия „Здравей, България“.
2012 г. ще е годината, в която човек ако реши да си закупи жилище, ще бъде покупката на живота му, уточни Велков, цитиран от Агенция Кросс. Стойността на това, което ще купува човек тази година няма да се определя от това колко струва квадрата на жилището, а как ще се справи с разходите си в дългосрочен план.
Стойностите на имотите не са се качвали и спадали толкова много, но пазарните им цени са много динамични, коментира още зам.-председателят на „Недвижими имоти“.
Той уточни, че в страната за миналата година, сравнено с предходната, спадът на цените на недвижимите имоти са спаднали с около 10-11%. На местата, където е нямало предлагане на недвижими имоти, цените са се запазили.
В момента се купуват и продават напълно завършени имоти, категоричен беше Иван Велков.
Спад на цените на недвижими имоти се очаква да е само в началото на годината и след това цените да задържат позициите си.
Според него хората, които купуват имоти са тези, които искат да живеят в тях.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване