01/02/12 18:00
(http://www.klassa.bg/)

Арабският парламент призова наблюдателите да напуснат Сирия

Арабският парламент призова наблюдателите, които следят за спазването на мира в Сирия, да напуснат страната, съобщава Би Би Си. Причината са продължаващите бунтове, при които ежедневно биват убивани цивилни граждани.
"Репресията, упражнявана от властите в Дамаск, предизвиква гнева на хората, което пък обезсмисля мисията на Арабската лига, започнала миналия вторник", гласи изявление на 88-членния парламент, в който участват делегати от всички страни - членки на лигата.
По последни данни на сирийски неправителствени организации жертвите при протестите през последната седмица са 150. От началото на бунтовете преди 10 месеца досега са убити над 5000 сирийци.
Групата на наблюдателите от Арабската лига наброява 60 души. Те настояват за прекратяване на насилието, изтегляне на войските на режима на президента Башар Асад от градовете и за освобождаване на политическите затворници.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване