01/02/12 18:32
(http://www.klassa.bg/)

Данъчна примка в английския футбол

Големите английски футболни клубове и техните звезди ще бъдат разследвани за недекларирани доходи и укриване на данъци.
Навярно в добрата стара Англия са се усетили, че руски олигарси, петролни шейхове и една дузина бизнесмени от целия свят превърнаха местното първенство в най-доходоносното за футболните звезди от целия свят. И това, въпреки че родината на футбола едва ли може да се нарече данъчен рай, защото всички, които работят в страната и имат доход над 250 хиляди лири годишно, отделят 50% за данъци. А футболистите определено попадат в тази богата категория. Вероятността футболистите да „бягат по тъча”, като плащат по-малък данък, никак не се харесва. Затова бирниците на Нейно величество Елизабет П подгониха спортистите, които не са отчели различни екстри, като безплатни почивки, луксозни подаръци и други предимства, които са ползвали играчите и техните мениджъри. Така на Острова дават и поредния добър пример за разрешаването на проблема с „вземания в натура, които не са декларирани".
Прави впечатление, че цялата операция се осъществява във футболния сезон, в който клубовете от Премиършип внесоха в хазната 1,13 милиарда евро и имат значителен принос към британската икономика. Какво да кажем обаче за родните клубове, където доскоро професионални футболисти с обявени в НАП доходи от 240 лева караха скъпи лимузини и всяка вечер се разписваха в престижни клубове в компанията на манекенки и фолкпевици?
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване