01/02/12 18:23
(http://www.klassa.bg/)

Немски политолог ни препоръча мерки срещу бедността

София трябва да вземе спешни мерки срещу бедността. Това препоръчва германският политолог Мартин Вайс, който от години следи случващото се в България, цитиран от "Дойче веле". Вайс смята, че правителството трябва да си постави за главна цел да осигури по-добри жизнени условия на обикновените хора. По думите на анализатора „крайно време е да приключат здравната и пенсионната реформа“.
Поради различни обстоятелства в миналото си България трябваше много да наваксва в модернизацията в сравнение с други страни, констатира Мартин Вайс и веднага добавя, че въпреки всичко прогресът е осезаем, а хората демонстрират силна воля да допринесат за развитието на страната си. Но все още има много работа за вършене, припомня германският наблюдател.
Според последните допитвания 41% от българските граждани смятат, че никой не защитава политическите им интереси, припомня Вайс и прогнозира, че „при това положение не е изключено в бъдеще да се появят нови "надеждоносци".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване