01/02/12 18:31
(http://www.klassa.bg/)

Стена на мира - такова понятие не съществува

Израел има намерение да издигне стена по границата с Йордания. За това са си говорили, преди да се поздравят с настъпването на Нова година, в правителството на Бенямин Нетаняху.
В момента еврейската държава строи такава петметрова бариера по границата с Египет и за проекта са отделени 360 млн. долара. Със сигурност светът, уморен от десетилетния конфликт в Близкия изток, не би посрещнал с фойерверки подобно решение. Стената би трябвало да не е само 5 метра, а много повече, ако ще спира ракети на палестинските екстремисти. А как Израел ще се справи с тунелите, в които дълбоко под граничната бразда се пренасят оръжие и наркотици? И защо данъкоплатците в еврейската държава трябва да се лишават за подобни екстремни проекти?
Ако такива методи за справяне с международни конфликти действаха, светът отдавна щеше да е затворен в кутийки и жителите на всяка държава щяха да живеят (и се карат) в тях.
В Близкия изток проблемът е отвътре, а не отвън стената – две нации не могат да си поделят една територия и да заживеят в нея без кръв и насилие. И колкото по-дълго се наслагва омразата, толкова повече мирът се отдалечава. Затова светът ще посрещне с тъжна ирония поредната идея на Нетаняху. Безсмислени усилия, г-н премиер. Стена на мира – такова нещо не съществува. Помислете за друго решение.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване