01/03/12 20:06
(http://www.klassa.bg/)

Бившият главен мюфтия Недим Генджев виновен за клевета

Бившият шеф на Висшия мюсюлмански съвет Недим Генджев беше осъден да плати 2000 лева на ексдепутата от ДПС Ахмед Юсеин за клевета, реши Районният съд в Кърджали.
Юсеин заведе делото през септември миналата година, след като бившият главен мюфтия на няколко пъти заяви пред медиите, че политикът е бил замесен в присвояване на пари, предназначени за изграждане на джамии в Кърджалийско.
Пред съда Недим Генджев не представи някакви писмени доказателства в подкрепа на твърденията си. В крайна сметка магистратите го осъдиха да плати обезщетението за неимуществени вреди от неверни позорни твърдения. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване.
Пред съда дъщерята на бившия депутат заявила, че баща й получил хипертонични кризи, както и изпаднал в тежка депресия заради лъжливата информация, съобщи кърджалийският сайт „Родопи 24″. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване.
Хиляди мюсюлмани и местни общности, недоволни от Недим Генджев, периодично инициират заседания, които обявяват за национални конференции и избират нов главен мюфтия. В началото на годината Али Байрактаров бе посочен за главния мюфтия, избран от Висшия мюсюлмански духовен съвет /ВМДС/, който е председателстван от Недим Генджев.
Мюсюлманското вероизповедание има посочени двама главни мюфтии и спорът за легитимността на ръководството на общността в страната остава неразрешен. Според Генджев ръководен орган на мюсюлманскато изповедание е ВМДС.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване