01/03/12 19:53
(http://www.klassa.bg/)

БТПП и ЕК организират конференция за споразуменията в ЕС

Зинаида Златанова, шеф на представителството на ЕК у нас, предложи БТПП и представителството съвместно да организират конференция с участието на експерт от ГД „Търговия”, който да запознае бизнеса с действащите споразумения на ЕС с трети страни. Възможностите за участие на БТПП в националния дебат по Стратегия Европа 2020, Лисабонския договор и новата финансова рамка на ЕС обсъдиха вчера председателят на БТПП Цветан Симеонов и г-жа Златанова.
БТПП пое ангажимент предварително да проведе анкетно проучване сред членовете си и браншовите организации за нивото на информираност на бизнеса в това отношение, резултатите от което да се използват при определянето на дневния ред на конференцията.
Бяха обсъдени и въпроси, свързани с участието на БТПП в Националния съвет за тристранно сътрудничество, както и опасността от лишаване на малкия и средния бизнес от възможността за представителството в тристранния диалог в контекста на законодателните промени в Кодекса на труда. С г-жа Златанова бяха дискутирани разпоредбите на европейското законодателство, третиращи критериите за избор и представителност на социални партньори на ниво на ЕС.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване