01/03/12 19:00
(http://www.klassa.bg/)

Доларът с двуседмичен спад спрямо еврото

Доларът спадна до двуседмично дъно спрямо еврото, след като излязоха данни за ръст на промишленото производство в САЩ и Китай, които обезсърчиха призивите за инвестиции в по-безопасни активи, предаде “Блумбърг”. В началото на търговската сесия вчера зелените пари отслабнаха спрямо всичките си основни конкуренти, преди да излезе докладът, че производството в страната е нараснало с най-бърз темп спрямо предишните шест месеца. Европейската валута също отчете спад, но спрямо йената. Еврото се срина до 11-годишно дъно спрямо японската валута заради негативните данни за по-висок ръст на безработицата от очакваното в Германия. По време на търговията австралийският и новозеландският долар продължиха изкачването си за четвърти пореден ден.
Майкъл Уолфолк, старши валутен стратег в Bank of New York Mellon Corp., коментира, че един от основните фактори за спада на американската валута е обръщането на нагласите от края на годината, когато инвеститорите търгуваха безопасно и ползваха долара като убежище. Това помага на международните акции да обърнат посоката, което действа омекотяващо на зелените пари.
По време на търговската сесия доларът се понижи с 0,7 на сто до 1,3029 долара за евро. В началото на деня зелените пари губеха 1% и отбелязаха най-големия си дневен спад от 20 декември насам. Американската валута спадна с 0,2 на сто до 76,76 йени. След като в началото на деня еврото се срина спрямо йената до най-слабото си ниво от декември 2000 г., единната валута успя да възстанови загубите и приключи деня с 0,5 на сто ръст. Австралийският долар поскъпна до триседмичен връх, а валутата на Нова Зеландия се покачи до най-силното си ниво от ноември насам спрямо зелените пари.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване