01/03/12 18:22
(http://www.klassa.bg/)

"Левски" представя Пинто на първата си тренировка

Първото ново попълнение на „Левски“ Нуно Пинто ще бъде представено днес, когато е първата тренировка на „сините“ за 2012 г. Португалецът ще се обвърже със столичани за два сезона. Той вече се договори с клубното ръководство на „Левски“ при първата си визита в София, когато пристигна със своя агент – Сержио Лейте. Чужденците от „Левски“ пък трябваше да пристигнат късно снощи, а днес да бъдат на първото занимание под ръководството на Ники Костов.
Противно на някои спекулации, Тони Калво продължава да е в плановете на „сините“ и ще стартира тренировки с колегите си. „Левски“ все още търси варианти за бъдещето на Марко Видович и Ларс Рисп, които на практика са ненужни на „Герена“. При изгодно предложение „Левски“ би продал и Сьорд Арс, който не се вписва много добре в плановете на треньора Николай Костов. Четирима футболисти от школата на „Левски“ почват тренировки с представителния тим днес. Старши треньорът Николай Костов е одобрил за мъжкия състав близнаците Цоневи, вратаря Димитър Илиев и Христо Попадиин. Радослав и Борислав Цоневи играят като халфове и са най-млади, тъй като са родени през 1995 година. Христо Попадиин е краен защитник и е с една година по-голям от близнаците. Половината футболисти на „Левски“ преминаха вчера медицински прегледи в спортния комплекс „Царско село“. Другите играчи на Николай Костов, сред които и чужденците, ще бъдат тествани днес.
„Сините“ потеглят за Кипър на 6-и, където ще бъде и първият им подготвителен лагер, очаква се там да бъдат изиграни две приятелски срещи с отбори без големи претенции. Треньорското ръководство на „Левски“ е на път да уреди контроли с водещите отбори от руското и украинското първенство. „Сините“ държат на сериозни опоненти по време на двата лагера в Турция, които ще бъдат и с повече приятелски двубои. На този етап идеята е „Левски“ да направи два спаринга в Кипър, където ще бъдат от 6-и до 17-и. Там обаче противниците ще бъдат по-скромни, като изискванията за програмата са дошли от старши треньора Николай Костов.
Специалистът направи своето име в Украйна и е нормално да има добри контакти в тази държава. Именно от това е продиктуван и интересът към клубовете от Русия и Украйна по време на зимната подготовка.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване