01/03/12 16:43
(http://www.klassa.bg/)

Мотоциклетист блъсна крава на рали „Дакар“

Френският мотоциклетист Брюно да Коста („Ямаха“) е тежко ранен, след като блъсна с пълна скорост една крава по маршрута на втория специален етап на рали „Дакар“ между Санта Роса де ла Пампа и Сан Рафаел. 38-годишният мотоциклетист, който според първоначалната диагноза има бъбречен кръвоизлив, бе транспортиран спешно в болница в Мендоса. Кравата, блъсната от френския мотоциклетист Брюно да Коста, е умряла на мястото на катастрофата. Стефан Петерхансел пое лидерството в рали „Дакар“ след втория ден от надпреварата, а Насър Ал-Атиях бе най-бързият пилот във втората отсечка, като се изкачи от 38-о до 6-о място във временното класиране.
Българският пилот Младен Вачков с Can-Am Renegade 800 завърши на девето място в клас АТВ на втория етап от офроуд състезанието рали „Дакар“. Само на две места зад него финишира и неговият съотборник от "Рали Рейд" Петър Ценков, като и двамата запазват позициите си за генералното класиране.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване