01/03/12 19:08
(http://www.klassa.bg/)

Халфът Шави изпревари гения Меси

Полузащитникът на "Барселона" и испанския национален отбор Шави Ернандес е най-добрият плеймейкър в света за 2011 година. Това звучи малко нереалистично, след като на същия пост играе считаният от всички специалисти за най-добър футболист Лионел Меси, който е почти сигурен носител на „Златната топка“.
Едва ли обаче може да се омаловажи тази престижна класация, която е според гласуване на Международната федерация по футболна история и статистика (IFFHS) и в нея дават своя глас именити треньори и световноизвестни журналисти. А защо Шави е най-добър халф, обяснява най-добре легендарният Йохан Кройф. „Шави заслужава този приз не защото е най-добрият, абсурдно е, това е Меси. Всичко зависи от това как гледаш на футбола. Шави заслужава наградата заради работата си в отбора, а не за своите индивидуални качества." Испанецът бе изключително постоянен през сезона и за разлика от аржентинеца, който в някакъв период като че ли бе изпаднал в лека криза, той нямаше спадове. За да бъде в светлината на прожекторите като Меси, му липсват единствено попаденията, които естествено са солта на футбола. Все пак Шави е архитект на много от головете на Меси и продължава да се намира в прекрасна форма, която го прави най-добрия полузащитник в световния футбол. А за това, защо Меси е ненадминат в момента, трябва да се приеме самопризнанието на самия Шави: „Меси е най-добрият футболист на всички времена. По-добър е от Пеле, Марадона или Кройф. Трябва да го пазим на терена, защото е изключително важен за нас. Без него футболът нямаше да е същият” . Тогава спор наистина няма - Меси е най-добър в света, а Шави е архитектът на успехите на Меси.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване