01/04/12 15:48
(http://www.klassa.bg/)

Отборът на България записа историческа победа на „Хопман къп“

Националният отбор на България по тенис, представен от Цветана Пиронкова и Григор Димитров, записа първа победа в дебютното си участие на турнира за смесени двойки „Хопман къп“, който се провежда за 25-и пореден път в Пърт (Австралия). Във втория си двубой от груповата фаза на надпреварата родните тенисисти надиграха с 2:1 силния тим на Дания, който е представен от лидерката в световната ранглиста при жените Каролине Вожнячки и Фредерик Нислен.
Единственият успех на скандинавския тим беше постигнат в срещата на сингъл при жените. В него Каролине Вожнячки се наложи над Цветана Пиронкова с 2:1 сета (7:5, 4:6, 6:2). В двубоя на сингъл при мъжете Григор Димитров нямаше проблеми срещу Фредерик Нилсен и го надигра категорично с 2:0 сета (7:6, 6:2). След тази среща резултатът между България и Дания беше изравнен и се стигна до решителен трети двубой, който противопостави смесените двойки на двата тима. В него Цвети и Григор започнаха със сет пасив, след като Вожняцки и Нилсен започнаха с ранен пробив и спечелиха с 6:3 гейма. Във втория сет двамата спечелиха още първото подаване на своите съперници, а след това и гейма, в който сервираха, и си осигуриха комфортна преднина от 2:0. Тя се запази до края на частта и тимът ни се наложи с 6:4 гейма. Така изходът на срещата се реши в тайбрек. Решителната част приключи при резултат 10:1 в полза на родния тим и донесе първата победа на България на турнира.
Успехът на Цветана Пиронкова и Григор Димитров е исторически, тъй като беше постигнат при първото участие на нашия тим на „Хопман къп“ - неофициалното световно първенство за смесени двойки. С победата над Дания българският тим запази всички шансове да играе на финал в Австралия. За да се случи това обаче, българите трябва да завършат на първо място в групата, като освен на победа в последния си двубой срещу САЩ в петък, ще трябва да се надяват и на поне една загуба на Чехия в оставащите им два мача срещу САЩ и Дания.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване