01/04/12 19:23
(http://www.klassa.bg/)

Поддръжниците на US президента се готвят за оспорвани избори

Президентът на САЩ Барак Обама предупреди поддръжниците си в Айова да се подготвят за “тежка борба”, докато в щата се провеждаха първичните избори за кандидат на Републиканската партия, предаде “Лос Анджелис таймс”.
Обама говори пред свои демократични съмишленици по телеконферентна връзка. Той наблегна на вече изпълнените си обещания, но подчерта, че има нужда от още време, за да изпълни останалите. “Проблемите, с които се борим през последните 3 години, не са се натрупали за един ден и няма да се справим с тях за ден”, подчерта президентът. Той заяви, че вече вижда настъпването на промените, като посочи края на войната в Ирак, приемането на здравната реформа и засилената регулация на финансовия сектор.
Обама представи и икономическата си политика пред избирателите в Охайо, предаде АП. Щатът е важен индустриален център, а безработицата следва общата тенденция за страната, като спадна до 8,5% през ноември. Като фокус на икономическата си програма Обама постави разширяването на средната класа, като заяви, че това е “преломен момент”. Той подчерта, че не вярва в икономическата програма на републиканците, която предвижда намаляване на данъците за най-богатите и по-малко ограничения за бизнеса.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване