01/04/12 16:13
(http://www.klassa.bg/)

Страната ни с втори шанс за класиране на олимпиадата

Българската федерация по волейбол работи по резервен вариант за класиране на мъжкия национален отбор на Олимпийските игри в Лондон, ако от турнира в София през май „трикольорите“ не получат мечтаната квота. Ако не заеме първото място в домакинската квалификация, България вероятно ще получи възможност да участва в друг континентален турнир. Новината беше съобщена лично от президента на родната централа Данчо Лазаров. „Има голяма вероятност да бъдем поканени и на друга континентална квалификация, ако не успеем да се класираме за олимпиадата след турнира в София“, заяви Данчо Лазаров.
Жребият за софийската квалификация ще се тегли на 20 януари. Възпитаниците на Радостин Стойчев ще бъдат водач на една от двете групи от по четири отбора. Съперници за спечелването на квотата за игрите в Лондон ще бъдат тимовете на Италия, Сърбия, Германия, Испания, Финландия, Словакия и Словения. Мачовете на българския тим ще започват от 20,30 часа. Билетите пък ще струват между 5 и 20 лева, а в момента се обсъждат варианти за отстъпки при закупуване на билети за повече от един ден. Те ще бъдат пуснати в края на месеца.
В същото време Данчо Лазаров потвърди, че България и Турция ще кандидатстват съвместно за домакинствата на европейските първенства за мъже и жени през 2015 година. Евентуалните градове-домакини от българска страна са София и Варна.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване