01/05/12 18:23
(http://www.klassa.bg/)

Гриша Ганчев назначи безсрочно Христо Стоичков в "Литекс"

Христо Стоичков бе представен лично от почетния президент на „Литекс“ Гриша Ганчев за старши треньор на българския шампион. Легендарният нападател на „Барселона“ се зае със задачата са води „оранжевите” през пролетния дял на първенството в „А“ група, а докога ще остане на поста – зависи само от него – по думите на Ганчев. Стоичков получи от собственика на клуба фланелка с №1. На пресконференцията присъства и цялото ръководство на шампионите, както и помощниците на Камата. Дясната му ръка ще е Хосе Рамон, който е работил заедно с Йохан Кройф, Хосе Антонио Камачо, Мигел Анхел Лотина и е минал през всички гарнитури на испанския национален тим. Треньор на вратарите ще е Здравко Букарица, а кондиционен - Душко Томашич. В щаба на Стоичков е и може би най-силният треньор в детско-юношеския футбол Петко Петков, с когото са служили заедно в армейската школа „Чавдар“.
"Назначавам Стоичков с безсрочен договор, него няма как да го уволня. Винаги съм мечтал да работим заедно. Желая му късмет и успех и се надявам младите играчи да станат добри поне на 80 процента колкото бе той", заяви Гриша Ганчев.
"Благодаря на ръководството на „Литекс“ начело с г-н Ганчев. В този труден момент той намери сили да се срещнем и да решим как да върнем успехите на клуба. Този отбор има традиция, история. Поех ангажимента заради г-н Ганчев. Както знаете неговите три страсти са футболът, борбата и конният спорт. Искам да го зарадваме. Целта е спечелване на Купата на България", заяви Христо Стоичков.
Стоичков обясни, че ще бъде единствено треньор и няма да заема други функции. Твърденията са, че той ще е и рекламно лице на автомобилите "Грейт уол". Засега заплатата остава неясна, като според неофициалните информации ще е около 30 хил. евро.
„Оттук нататък каквото и да обещаваме ще се види на терена. На пръв поглед спечелването на купата се очертава по-лесния момент от този да станем шампиони. Ние ще играем мач за мач. За нас е важно да не се отказваме. Имаме случаи, когато някой води със седем-осем точки и губи шампионата. За 15 мача може всичко да се случи. Още от първия ден обаче целта е да спечелим Купата на България, за да имаме право да играем в УЕФА. Няма на кого да се доказвам, освен на Господ“, категоричен беше Камата. Той заяви, че няма да робува на тактически схеми по време на работата си в клуба. Подобен бе и маниерът му на работа в националния отбор, където Камата често експериментираше с подредбата. Легендарен в това отношение остава мачът с Малта, в който бе използвано революционното 2-4-4. "Първо ще видя наличните играчи, с които ще разполагам. И най-добрите ще играят. Тактиката не е толкова важна, никога не съм робувал на схемите", обясни новият наставник на шампионите. До събота към отбора се очакват поне още три нови попълнения, като засега имената им се пазят в тайна.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване