01/05/12 19:20
(http://www.klassa.bg/)

Николай Младенов ще обжалва решението на ВАС за посланиците-агенти

Със сигурност ще обжалваме решението на Върховния административен съд (ВАС). Това съобщи вчера министърът на външните работи Николай Младенов в ефира на ТВ 7. Както „Класа“ съобщи ВАС отмени заповедите на министъра за прекратяване на задграничните командировки на Златин Тръпков, Андрей Караславов и Георги Димитров. Тримата посланици са сред агентите на бившата Държавна сигурност.
Мандатите и на тримата са изтекли. Проблемът е, че президентът Георги Първанов не се съобрази с волята на Министерския съвет и Народното събрание и не отзова посланиците - членове на ДС, коментира Николай Младенов. Той добави, че вече са започнали консултациите за нови посланици. По думите на министъра, желанието на МВнР е да изпрати по света хора, които да премахнат сянката върху България, появила се след отваряне на досиетата на посланиците.
Министър Николай Младенов е уверен, че действията му са законосъобразни и са следствие от съответното решение на правителството да няма посланици, които са сътрудничели на тайните служби на тоталитарния режим.
През 2012 г. Министерството на външните работи ще продаде свои задгранични имоти, от които няма нужда, но още е рано да се уточнява кои ще са те, каза още Николай Младенов. Министърът уточни, че в Закона за бюджета за 2012 г. е записан много важен текст – че приходите от наеми влизат в капиталовите разходи на МВнР. Това ще позволи да ремонтираме посолства, част от които са в окаяно състояние, категоричен беше Николай Младенов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване