01/05/12 18:10
(http://www.klassa.bg/)

Сидеров спира в. „Атака“, обвинява ГЕРБ

Всекидневникът „Атака“ спира да излиза, а тв „Алфа“ засега продължава съществуването си, но с намален бюджет. Това съобщи вчера лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. Според него заради депутатите, напуснали ПГ на „Атака“, националистите са лишени от половината си партийна субсидия, което налага и закриването на вестника.
Цели 50 хил. лева на тримесечие отиват в ГЕРБ само от един напуснал атакист, декларирал принадлежност към партията на Бойко Борисов. Според мен това е противозаконно отнемане на финанси, категоричен бе Волен Сидеров. Той обяви, че веднага след пресконференцията си започва протестни действия пред Министерския съвет заради „мутренско-милиционерските действия на премиера Бойко Борисов срещу партия „Атака“ и купуването на депутати".
Според депутата от „Атака“ спорно е тълкуването на чл.25, ал 3 от Закона за политическите партии, който позволява субсидията да следва депутата. Атакистите ще търсят правно тълкуване на този текст от Конституционния съд, ВАС и омбудсмана.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване