01/05/12 16:23
(http://www.klassa.bg/)

„Такъв е животът“ се завръща с нови 12 серии

Точно на Ивановден в ефира на bTV се завръща документалното риалити „Такъв е животът“. Поредицата „Да бъдеш родител“ е съставена от 12 последователни серии, които ще могат да бъдат видени всяка поредна събота от 15 ч. Те ще разказват за проблемите, борбите и радостите, които съпътстват родителите при отглеждането на децата им в България.
Предаването e вторият проект на продуцентите от "Супернова медия” Милена Будинова и Явор Попов, който се реализира в партньорство с УНИЦЕФ и е част от работата на международната организация в подкрепа на ранното детско развитие.
За да подготвят новия сезон, в продължение на 10 месеца екипите на "Супернова медия" станаха част от живота на семейства от всички краища на страната, като целта е чрез техните истории да покажем многобройните страни на родителството у нас. В документалното риалити са засегнати най-важните години в развитието на личността - от раждането до първите му стъпки в училище.
Предаването показва проблеми, с които повечето от нас, родителите в България, се сблъскват ежедневно, но често остават неизказани и нерешени. В "Да бъдеш родител" майките за първи път ясно изразяват страховете, които срещат, докато се подготвят за раждането на децата си. Притеснява ги отношението на лекарите, на социалните служби, а понякога и липсата на достатъчно информация за този изключителен момент от живота им.
Ще видим и абсурдни ситуации от реалния живот, свързани с грижата за децата с увреждания, помощта за самотните майки или пък отношенията между различните поколения, където в XXI век все още "съветите на бабите", вече научно отречени, са от особено значение в нашата култура. "Такъв е животът" проследява и най-обикновени житейски ситуации, като това, как да се справим с ревността на по-големите деца към бебето, или пък необичайни, като това да си ученик с децата си.
С познатия позитивен и обективен почерк авторите на поредицата, самите те родители, разказват за вълнуващите човешки истории, които непрекъснато се случват около нас, но по една или друга причина остават невидими.
Продуцентът Милена Будинова направи своята констатация пред „Класа“: „Докато снимах последния сезон на предаването, разбрах, че да си родител в България днес, е геройство!“
Проектът започва през 2005 г. с култовата фраза при представянето на идеята - „Раждащи жени в ефир!!!?, сигурна ли си?". Тогава такъв тип риалити не бе правено, затова идеята и изпълнението трябваше да бъдат отстоявани.

„Ние се опитахме да намерим екстремни случаи, но всъщност това са едни много обикновени случаи и наистина се опитахме да покажем българите – как живеят, как се справят, как разрешават трудностите и проблемите си. Има все още много работа да вършим, да се променят общественото мнение и законодателството и се радвам, че го правим заедно с УНИЦЕФ и bTV чрез това предаване“, обобщава Будинова.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване