01/06/12 13:26
(http://radiomilena.com/)

19-годишният Найден Спасов извади кръста в Бургас

За Спасяването на Светия кръст в Бургас тази година сили премериха 34 младежи от 16 до 59 – годишна възраст. От тях най-бързо се ориентира в студените и бурни морски води 19 – годишният Найден Спасов. Той е от Бургас и е първокурсник в Национална спортна академия в София, където учи за треньор по плуване.

По традиция тържествените прояви за Йордановден /Богоявление/ в Бургас започнаха още в 08.30 часа, когато Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий и бургаското духовенство отслужиха празнична Света литургия в Катедрален храм „Св. Св. Кирил и Методий“.

Има поверие, че на този ден се отваря небето и ако си пожелаеш нещо, то ще се сбъдне. Оказа се вярно. Вятърът и дъждът спряха като по поръчка на бургазлии малко преди началото на официалните чествания, а хубавото време изкуши много от тях да присъстват на ритуала по благославяне на бойните знамена и молебена за здраве на българското войнство, отслужени от Сливенския митрополит Иоаникий и последвалото литийно шествие до Мостика.

С военни почести, цветя и венци бе почетена и 164 – та годишнина от рождението на националния герой Христо Ботев. Ритуалът събра пред бюст-паметника на поета в Морската градина кмета на Бургас Димитър Николов, областния управител Константин Гребенаров, бургаски депутати, общински съветници, представители на общинска и областна администрация, политически и обществени организации, и признателни граждани.

 

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване