01/06/12 07:49
(http://radiomilena.com/)

Трайчо Трайков: Режим на тока в никакъв случай няма да има

Стачка в „Мини Марица Изток“ няма и се надявам да не се стигне до там, каза
Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма в сутрешния блок на БТВ, цитира КРОСС.

Той не приема някой да излезе и да каже: „Аз застрашавам енергийната система на страната“.

Режим на тока в никакъв случай няма да има, защото стачката не може да е причина за недостиг на енергия за населението, категоричен е Трайков.

Работниците в „Мини Марица Изток“получават с 15% повече заплати, държавата получава повече пари от електроенергия, а потребителите – по-евтин ток, уточни енергийният министър.

Той каза още, че преди Коледа всички работници в „Мини Марица Изток“ са получили по 2000 лв. бонуси, което не е никак лошо.

Трайчо Трайков е ядосан на синдикалния лидер в „Мини Марица Изток“ Генчо Генчев, който заплашва, че България ще остане на тъмно, това за него е рекет.

От своя страна председателят на миньорският синдикат в „Мини Марица Изток“ Генчо Генчев каза, че работните заплати се увеличават не с 15%, а с 10%.

Миньорите не искали увеличение на заплатите, а парите, които са били уточнени в споразумението, допълни Генчев.

„Ние искаме да се изпълнява споразумението от 12 юли, г-н министър“, обърна се синдикалният лидер към Трайков, „други искания нямаме“.

Генчо Генчев не знае дали ще има стачка и докъде ще се стигне, но исканията им са за изпълнение на споразумението от 12 юли 2011 г.

 

Говорих с министър-председателят към 5.00 часа тази сутрин за евентуалните заплахи от Хизбула” и неговото мнение е, че такива сигнали не трябва да се хиперболизират, допълни Трайков.

„Бъдете спокойни”, увери ме Бойко Борисов”.

Той е категоричен, че това няма да е първият и последният сигнал за терористична заплаха в България, но не трябва да има паника.

За новият енергиен блок, който ще се строи, той повтори думите си от вчера, че е логично на площадката в АЕЦ „Козлодуй” да бъде построен нов блок и уточни, че не е казвал, че на Белене не може да има АЕЦ, а че мястото може да се използва и за други цели.

Уточни, че българското общество ще бъде информирано своевременно дали ще се предприеме строителството на 7-и блок в АЕЦ „Козлодуй”.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване