01/07/12 17:02
(http://radiomilena.com/)

Ръководството на „Мини Марица-Изток“ ще заведе съдебен иск срещу стачниците

Мениджърският екип на „Мини Марица-Изток“ ще заведе съдебен иск срещу намерението за стачка в дружеството, предаде Агенция Кросс. Ръководство и синдикати в „Мини Марица-изток“ продължават да се разминават в позициите си по спора за Коледните бонуси в дружеството. В края на работната седмица синдикатите внесоха заявление за предприемане на ефективни стачни действия.
Мениджърският екип пък ще заведе съдебен иск за обявяване на стачката за незаконосъобразна.
След провалените опити за постигане на споразумение и след вчерашните пресконференции на двете спорещи страни в „Мини Марица- изток“, синдикатите отложиха с една седмица началото на стачката, за да дадат възможност на ръководството да ревизира мнението си.
Профсъюзите отказаха да влязат в предложената от изпълнителния директор Евгений Стойков процедура за доброволен арбитраж по съществото на спора и настояват да получат пълния размер на надбавките, разписани в споразумението от юли 2011 година.
За БНР Валентин Вълчев, лидер на КНСБ в дружеството, коментира позицията на министър Трайчо Трайков, че арбитражното решение ги задължава да подават въглища към ТЕЦ-вете, за да няма режим на тока, като „несъстоятелна“.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване