01/08/12 17:00
(http://www.klassa.bg/)

Започва номинирането на таланти за новото риалити „Кастинг“ на БНТ

Регистриралите се за участие в прослушванитя в страната се увеличават с всеки изминал ден. Сред тях попадат както професионални артисти, така и откровени любители. До момента най-младият желаещ да участва е на 11 г., но условията не го позволяват. Най-възрастният, който иска да бъде звезда в сериал, до момента е на 58 г. Какви ще бъдат резултатите от кастингите и кои са най-добрите 15 таланти, зрителите ще научат в първото живо предаване по БНТ1 след приключването на кастингите в страната. За участие се допускат както непрофесионалисти, така и професионални актьори. Кандидатите трябва да имат навършени 16 години. Тези, които са във възрастта 16-18 години, трябва да носят нотариално заверено съгласие от родителя/настойника или да бъдат придружени от него.
Кастинг сесии ще има и: на 12 януари във Варна – грандхотел „Димят”; 14 януари Бургас – хотел „Аква Бургас”; 16 януари Пловдив –„Дедеман Тримонциум Пловдив”; 18, 19, 20 януари София - хотел „Родина”.
Вече са известни и хората, които ще имат тежката задача да изберат финалистите от всички явили се участници в петте града. В така нареченото голямо жури влизат представители на различни професии, които имат отношение към правенето на кино. Общото между тях е, че с безспорен професионализъм вече са извоювали привилегията да оценяват. Шестимата са: Боряна Пунчева, Владимир Пенев, Димитър Коцев-Шошо, Яна Борисова, Снежина Петрова и Атанас Христосков.
Голямото жури ще има важната задача с професионален усет да открои най-талантливите сред явилите се на кастингите. Техните избраници трябва да бъдат 15. От тях съдиите, които ще оценяват финалистите по време на живите предавания, ще изберат само 10, които ще се състезават за победа. Шестимата от голямото жури ще имат обаче, освен да направят първия подбор, и друга важна роля. Трима от тях ще работят денонощно с финалистите от кастингите, за да ги подготвят за задачите, с които ще се представят пред зрителите и специалното жури за оценка. Сред предизвикателствата ще бъде например заснемането на чисто нови, съвременни възстановки на емблематични сцени от култови български филми. Победителят в актьорското съревнование обаче ще бъде само един. Той ще спечели голямата награда – роля в нов сериал, който БНТ ще продуцира през 2012 г.
Боряна Пунчева е ръководител на студио за телевизионно филмопроизводство „Екран” към БНТ. Тя е завършила кинорежисура, а зрителите я познават с ярки роли от филмите „Дами канят”, „13-ата годеница на принца”,„Хотел Централ” и др.

Съдиите:
Владимир Пенев освен звездата на хитовия сериал на БНТ „Под прикритие” е носител на наградата „Аскеер” за водеща мъжка роля. За неговото присъствие се борят всички театрални сцени.
Режисьорът Димитър Коцев-Шошо нашумя с филма „Лора от сутрин до вечер”, той е автор и на едноименната книга. Още като дете обаче е запечатан на филмова лента.
Яна Борисова работи с думите. Тя е носител и на наградите „Аскеер” и „Икар” за драматургичните текстове “Малка пиеса за детска стая” и "Приятнострашно".
Актрисата Снежина Петрова освен звезда на българския театър и кино е изкушена да участва в „Кастинг”, защото сред нещата, които върши с най-голяма страст, е преподаването на актьорско майсторство в НБУ.
За кастингите заминава и режисьорът Атанас Христосков, чийто дебютен филм „N1”,продуциран от БНТ, спечели Голямата награда на фестивала за български игрален филм „Златна роза 2011” и е селектиран за конкурсната програма на Международния фестивал за аудио-визуални програми FIPA в Биариц, Франция.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване