01/08/12 18:04
(http://www.klassa.bg/)

Марсел Хиршер спечели слалома в Аделбоден

Марсел Хиршер продължи победния си ход през новата година, като спечели слалома в Аделбоден и увеличи преднината си на върха в генералното класиране за Световната купа по ски-алпийски дисциплини. 22-годишният австриец, който бе начело с равно време с Кристиан Девиле (Италия) след първия манш, финишира първи с общо време 1:58,66 минута. Това е трета поредна победа за австриеца за Световната купа в последните четири дни след успеха му в нощния слалом в Загреб и в гигантския слалом в Аделбоден в събота. Втори на 0,27 секунди остана носителят на Световната купа Ивица Костелич (Хърватия), а трети е италианецът Стефано Грос на 0,99 секунди след победителя. В генералното класиране Хиршер е начело със 725 точки, следван от Костелич с 495 и Аксел Лунд Свиндал (Норвегия) с 456 точки.
Швейцарката Фабиене Зутер спечели супергигантския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в австрийския зимен център Бад Клайнкирхен. Зутер, която преди четири дни навърши 27 години, стартира с номер 21 и преодоля трасето на пистата "Франц Кламер" за 1:09.55 минута. Така тя записа четвърта победа в кариерата си за Световната купа и първа победа след триумфа й в спускането в българския курорт Банско на 27 февруари 2009 година.
Втора остана Тина Мазе от Словения с изоставане от 34 стотни, а трета се нареди представителката на домакините Ана Фенингер на 74 стотни от секундата зад Зутер.
Носителката на Световната купа през миналия сезон Мария Рийш (Германия) пропусна състезанието заради грипно заболяване.Победителката в първите два супергигантски слалома за сезона и водачка в генералното класиране Линдзи Вон (САЩ), която се оплакваше от стомашен вирус, загуби много време в долната част на трасето и в крайна сметка завърши на 16-о място с пасив от 1.53 секунда. Вон остана на върха на подреждането със 705 точки, пред Марлийз Шилд (Австрия) с 540 точки и Мазе с 483 точки. В класирането за малката Световна купа в дисциплината Вон също е лидерка с 215 точки, пред Фенингер с 200 точки и Зутер със 194 точки.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване