01/08/12 16:03
(http://www.klassa.bg/)

"Мини Марица-изток" започват стачка, губят по 1,8 млн. лева

От 14 януари започва ефективна и безсрочна стачка в "Мини Марица-изток", съобщиха от стачния комитет. Ако се стигне дотам, дневните загуби, които ще търпи най-голямото въгледобивно дружество "Мини Марица-изток", са около 1,8 милиона лева на ден, казаха от мениджмънта на мините. Евентуалните неустойки, които ще се изплащат на ТЕЦ-овете дневно, пък ще бъдат близо 1 млн. лв. Не съм оттеглил подписа си от споразумението, както твърдят синдикатите, готов съм преговорите да продължат, категоричен е изпълнителният директор на фирмата инж. Евгени Стойков.
Готов съм преговорите да продължат, имаме и конкретни предложения, обясни Стойков. Синдикатите настояват, че сумата, която трябва да бъде разпределена, е между 8 и 10 млн. лв. Това са средства, които бихме използвали за инвестиции, твърдят от ръководството и уточняват, че за тази година инвестиционната програма е 110 милиона лева. Вярвам, че синдикатите са отговорни, подчерта Евгени Стойков и допълни, че "според т. 6 от споразумението в Арбитража при недостиг на електроенергия за населението работата ще бъде възстановена".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване