01/08/12 16:53
(http://www.klassa.bg/)

Мит Ромни затвърди рейтинга си сред републиканците в САЩ

Рейтингът на Мит Ромни остана непокътнат след дебата с опонентите му от Републиканската партия в САЩ, които се борят за участие в президентския вот през ноември, съобщи Би Би Си. Фаворитът във вътрешнопартийната надпревара демонстрира спокойствие и самоувереност дори когато съперниците му се опитаха да го злепоставят в първата дискусия помежду им след първичните избори в Айова. Ромни ги спечели, изпреварвайки само с 8 гласа бившия сенатор на Пенсилвания Рик Санторум.
В 90-минутния дебат в Ню Хемпшир Ромни бе атакуван заради предишната си работа - директор на Bain Capital, една от най-големите инвестиционни компании в света. Тя се занимава с преструктуриране на фалиращи фирми. Санторум иронично припомни на опонента си, че "да бъдеш президент е различно от това да си изпълнителен директор". Нют Гингрич, който доскоро имаше преднина пред Ромни, го обвини в незаинтересованост от съдбата на служителите на изпадналите в затруднение компании."Bain Capital създаде 100 000 нови работни места и аз се гордея с това", заяви Ромни.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване