01/08/12 22:50
(http://e-vestnik.bg/)

Свобода с антифриз и туршийка

Румен Белчев

Дните около Новите години са дни на жътва за екстрасенсите и гадателите. На карти, на боб, на кафе, на звезди, на пъп, на извънземни - гледа се на всичко, което дойде под ръка, след което с пророчествата се търчи по редакциите, за да се просветлят читателите какво ги очаква през годината. Какво ни обещаваха родните газети за изтеклата година?

“В резултат на ядрените оръжия в северното полукълбо няма да остане нищо живо. Затова мюсюлманите ще започнат война срещу всички европейци, обвинявайки ги за унищожението”… Според “ТРУД” това било пророчество на покойната Ванга.

Едно нещо ни смущава - след като в северното полукълбо няма да има жив човек - срещу кого ще воюват мюсюлманите?

Личната астроложка на Берлускони г-жа Теодора Стефанова пък предсказа, че през 2011-а Бойко Борисов и Сергей Станишев ще се оженят. Не един за друг - ама и вие сте едни - всеки поотделно!

Най-добрата гледачка на карти Таро г-жа Людмила Захариева пък предрече, че “следващият президент на България ще е жена.” Е, до известна степен позна - новоизбраният президент г-н Плевнелиев заяви, че в предишния си живот бил ирландска овчарка…

Междувременно на сергиите цъфна нов свободен всекидневник - “ПРЕСА” - с обещанието да бъде най-свободният от всички свободни вестници. Какво пише в уводнянката “Свободата като програмна платформа” главният му редактор Тошо Тошев?

Ето част от свободното съчинение: “…Третият американски президент Томас Джеферсън (1801-1809): “Ако се налага да избирам дали да има правителство без вестници или вестници без правителство, без да мисля, ще избера второто.” (Да му се чуди човек на акъла - как може тогавашният Бойко Борисов на Щатите да напише това?!)” Оставайки в известно недоумение дали все пак г-н Борисов не ни е и президент, разгръщаме свободното издание.

Първа страница - снимка на Бойко Борисов.

Втора и трета страница - рейтинг на Бойко Борисов - “Отмъстителя” и “Строителя”.

Четвърта страница - разузнавателната служба и Бойко Борисов.

Шеста страница - Бойко Борисов май ще уволнява шефа на СОС.

Осма страница - Бойко Борисов посреща Новата година със сираците-боксьори. Те заявяват, че е “много печен”.

Малка почивка до страници 14 и 15 - майсторката на баници г-жа В. Велева събеседва с Бойко Борисов за “успехите в политиката и провалите в личния живот”…

Прескачаме на спортните страници - изненада! “Премиерът вкара пет гола на дипломати”

Поглеждаме прогнозата за времето - логично - “Глобално затопляне няма. Просто на Бойко Борисов му е студено и затова е пуснал слънцето на 6″.

Изключително свободна “ПРЕСА”!

Отваряме прозореца, за да проветрим неопределената миризма на свободен от всичко печат, и се потапяме в празничната атмосфера, пресъздадена от българските газети.

Какво е празникът без тупаник? Нищо и половина! Но тупаникът трябва да си има и гарнитура - и “24 ЧАСА” ни я сервира - “17-годишен пикае върху кола, пребива собственика”.

Какво е празникът без секс? Половината на нищото! Затова “СТАНДАРТ” ни радва с изключително ценната информация, че някъде в мъгливия Албион “Полтъргайст опипва баба, клати й матрака”.

Какво е празникът без малко романтика? Направо нищо! Обръщаме на друга страница стандартната газета - ето ви разтърсващи чувства и романтика, гарнирани с туршийка - “Тираджия се нагълта с антифриз заради жена”…

Ако след всичко прочетено ви е станало зле, не губете кураж - тичайте към вестникарската сергия, където само срещу десет кинта можете да си купите том шести на манга енциклопедията на “ТРУД”, в която ще намерите отговор на животрептущия въпрос “какво се случва с храната, която изядохме тия дни”.

Дядовците ни биха задали контравъпрос - какво се случва с подобни газети след прочитане, но ние знаем, че офсетната хартия не става за ползване на онова място, така че няма да го зададем.

Публикувана на 01/08/12 22:50 http://e-vestnik.bg/13589/svoboda-s-antifriz-i-turshiyka/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване