01/08/12 18:03
(http://www.klassa.bg/)

Скандален съдия помогна на „Юнайтед“ да елиминира „Сити“

Отборите на „Манчестър Сити“ и „Манчестър Юнайтед“ изиграха уникален двубой помежду си в дербито от 3-тия кръг на турнира на Футболната асоциация в Англия. „Червените дяволи“ се наложиха над „гражданите“ с 3:2 и се класираха за следващата фаза на надпреварата. Срещата предложи страхотен футбол, много заряд, динамика и непримирима борба за всеки сантиметър на терена, но главният рефер Крис Фой помрачи хубавия празник на стадион „Етихад“.
Още в 10-ата минута на срещата Уейн Рууни изведе своя тим напред в резултата, след като с глава отправи неспасяем удар във вратата, пазена от Костел Пантилимон. Само 60 секунди по-късно обаче арбитърът Крис Фой се превърна в главно действащо лице на двубоя. Реферът показа много спорен и дискусионен директен червен картон на капитана на „Манчестър Сити“ Венсан Компани и остави „гражданите“ с човек по-малко на терена. Бранителят на „гражданите“ се пусна на шпагат за една топка в краката на Луиш Нани, спечели първи притежанието на коженото кълбо и при последвалото движение на краката дори не закачи футболиста на „Манчестър Юнайтед“. Въпреки това обаче Крис Фой изтълкува положението като опасна игра и извади директно картона с червен цвят. Медиите в Англия, отразяващи срещата, веднага определиха нарушението като „невиждано“ не заради грубостта му, а заради факта, че фаул всъщност изобщо нямаше и никой освен съдията не го видя.
С човек повече, „червените дяволи“ набързо увеличиха преднината си на 3:0 до почивката след попадения на Дани Уелбек и Уейн Рууни, който се разписа при добавката на дузпа, която сам пропусна.
През втората част „Манчестър Сити“ увеличи значително оборотите и стигна до два гола. Първо Александър Коларов вкара от пряк свободен удар, а в 64-тата минута Серхио Агуеро вкара за 2:3. Десет минути преди края на срещата Крис Фой отново се оказа в центъра на събитията, след като не отсъди чиста дузпа в полза на „Манчестър Сити“ за игра с ръка на Фил Джоунс в наказателното поле.
Така с огромната помощ на съдията „Манчестър Юнайтед“ се класира в следващата фаза на надпреварата, елиминирайки най-силния тим в Англия в момента. Само след ден пък „Манчестър Сити“ излиза в първи полуфинален двубой от турнира за Купата на Лигата срещу „Ливърпул“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване