01/09/12 15:34
(http://www.klassa.bg/)

БНР вече няма да излъчва на къси вълни

Като част от пакета антикризисни мерки, които предприема ръководството на БНР, идва и решението от 1 февруари медията да спре и излъчванията на къси вълни за чужбина. От „Голямата къща“ на „Драган Цанков“ 4 уточняват, че засега не е ясно кой ще поеме международната координация на този ресурс.
Предаванията на 11 езика ще бъдат прехвърлени в интернет. През 2011 г. БНР оптимизира и част от излъчванията на средни вълни. Планът за приходите на радиото според новата бюджетна рамка остава на същото ниво, независимо от съкращаването на субсидията. Както показва последното социологическо проучване на аудиторията на агенция „Маркет линкс”, БНР е информационен и програмен лидер в радиоефира, като националната програма „Хоризонт” и 24-часовите регионални радиостанции в Благоевград, Варна и Стара Загора са водещи в рейтингите по обхват и доверие на аудиторията.
Бюджетът на БНР бе съкратен през 2012 г. със 7 млн. лв., като предишната година от субсидията бяха извадени други 10 млн. лв. Медията приключи 2011 г. без дългове. Поради свиването на средствата общественото радио вече закри кореспондентските си пунктове в Скопие, Белград и Букурещ. По-рано бе закрит и кореспондентският пункт в Берлин.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване