01/09/12 12:02
(http://radiomilena.com/)

Заради липсата на пари, БНР закри кореспондентски пунктове

Националното радио закрива редица кореспондентски пунктове по света. От БНР съобщават, че пунктовете в Скопие, Белград и Букурещ ще бъдат закрити. Оттам припомнят, че по-рано е бил закрит и кореспондентският пункт в Берлин. От становището на радиото става ясно, че причина за това е съкратеното бюджетно финансиране. Очаква се до 1 февруари националното радио да спре и излъчванията на къси вълни за чужбина. Засега не е ясно кой ще поеме международната координация на този ресурс.

Предаванията на 11 езика ще бъдат прехвърлени в интернет, уточняват още от медията. През 2011 г. БНР оптимизира и част от излъчванията на средни вълни. Медията ще предприеме и следващи допълнителни антикризисни мерки. Планът за приходите на БНР, според новата бюджетна рамка, остава на същото ниво, независимо от съкращаването на субсидията.

 

 

БНР е информационен и програмен лидер в радиоефира, като националната програма „Хоризонт” и 24-часовите регионални радиостанции в Благоевград, Варна и Стара Загора са водещи в рейтингите по обхват и доверие на аудиторията. Това сочат данните от последното социологическо проучване на аудиторията на агенция „Маркет линкс”.

 

От Националното радио припомнят, че бюджетът им за 2012 година е съкратен със 7 млн. лв., като предишната година от субсидията бяха извадени други 10 млн. лв. Медията приключила предходната година без дългове./КРОСС/

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване