01/09/12 15:26
(http://www.klassa.bg/)

Най-добрият СПА хотел е в Куинстаун, Нова Зеландия

Туристическото списание Travel and Leisure помоли читателите си да класират най-добрите СПА хотели, където са били, по критерии като видове процедури, обслужване, стойност и др., съобщава profit.bg.
20-те най-добри СПА хотела са в 11 държави. Някои от тях са с традиции в СПА бизнеса (Тайланд има четири СПА в Топ 20). САЩ, където броят на СПА центровете се е увеличил почти 4 пъти между 1999 г. и 2009 г., има шест салона в Топ 20. Ямайка има два хотела в класацията.
За най-добър СПА хотел е определен Sofitel Hotel and SPA в Куинстаун, Нова Зеландия, който има 82 стаи. Хотелът се слави с единствената инфрачервена сауна в страната, която помага за циркулацията на кръвта и отпуска мускулите, предлагат се и традиционни европейски процедури.
Второто място е за хотел Ritz-Carlton, Ню Орлиънс, САЩ. СПА центърът се простира на цели 2300 кв. м. Хотелът е само на крачка от прочутата „Бърбън стрийт“.
На трето място е Couples Tower Isle, в Сейнт Мери, Ямайка. През 50-те тук е било любимото място на холивудските звезди, които са искали да избягат от шума на Америка.
Четвъртото място заема хотел Rome Cavalieri, Рим, Италия. Той има ресторант с три звезди Мишелин - La Pergola. От него има прекрасна гледка към Вечния град. СПА центърът има турски бани, басейни с хидромасаж и други екстри.
Хотел Omni Bedford Springs Resort в Пенсилвания, САЩ, е на пета позиция и наскоро бе ремонтиран за 120 млн. долара. Има 216 луксозни стаи, голф игрище и огромен СПА център с минерална вода.
Шестото място е за хотел Couples Sans Souci в Ямайка. Има 150 апартамента, частен плаж, естествени минерални извори и СПА център.
На седмо място е хотел Discovery Shores Boracay във Филипините. Той разполага с 87 стаи и се намира на брега на океана на така наречения бял плаж. СПА процедурите са с типични филипински съставки – с кокосово масло, морска сол и др.
Хотел Mandarin Oriental в Банкок е на осма позиция. СПА центърът наскоро бе ремонтиран. Известен е с тайландските и аюрведичните процедури.
Деветото място е за хотел Four Seasons Hotel George V в Париж. 8-етажният хотел е построен през 1928 година и има 244 стаи в стил Франция през XVIII век. Известен е с ресторанта Le Cinq, който е в списъка Michelin, както и със СПА центъра си.
На десето място е хотел St. Regis в Сингапур. Той е известен с 24-часовите икономи, има 300 луксозни стаи и изискан ресторант. Освен със СПА процедури хотелът глези гостите си с безплатно шампанско и iPod.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване