01/09/12 16:30
(http://www.klassa.bg/)

Срокът за конкурса MOST продължава до 31 януари

Конкурсът за българско съвременно изкуство MOST, който бе обявен от Музейната галерия за модерно изкуство, се удължава, съобщиха от „Оборище” 10. Документи и творческо портфолио могат да бъдат подавани до 31 януари. Тази промяна се наложи поради големия интерес на български артисти от страната и от чужбина да се включат. Предвид и съвпадането на сроковете за кандидатстване с дългите празнични дни ръководството на галерията даде шанс на повече творци да се подготвят за участие и да депозират документи си. Многобройните кандидати и разнообразието от портфолиа дава увереност за една сериозна и ценна селекция от съвременно българско изкуство. Имейлът за подаване на документи е most@modernartgallery-bg.com.
След първоначалната селекция журито ще определи 20 автори, които ще получат възможност за съвместна изложба в галерийното пространство на партньора на галерията VIVACOM.
Произведенията на петимата финалисти, номинирани от журито, ще бъдат показани в съвместна изложба в Галерията за модерно изкуство. Те ще бъдат активно промотирани от галерията в рамките на събитието и ще получат кураторска оценка от международно жури.
От финалната селекция журито ще излъчи победител, който ще бъде представляван и промотиран от галерията в рамките на една година. Той ще бъде позициониран на пазара на изкуството, ще му бъдат организирани срещи с български и международни колекционери и ценители на изкуството, както и участия на международни артсъбития, на които галерията се представя.
Изложбата „Градините на Мирό” която в момента е в експозиционната зала на МГМИ на „Оборище“ 10, вече е видяна от 2000 души през първите три седмици от откриването. Изложбата може да бъде видяна до 20 януари.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване