01/10/12 18:58
(http://www.klassa.bg/)

Три пъти Лионел Меси

Футболистът на световния и европейски клубен първенец и шампион на Испания „Барселона“ Лионел Меси спечели за трета поредна година най-престижното индивидуално футболно отличие „Златната топка“. На пищна церемония в Цюрих аржентинският гений за пореден път записа името си със златни букви в световната футболна история.
И съвсем заслужено. През 2011 година Лионел Меси изведе своята „Барселона“ до невероятните шест финала, пет от които бяха спечелени от „каталунците“. Възпитаниците на селекционера Хосеп Гуардиола начело със своя диригент Лионел Меси триумфираха в Шампионската лига и на Световното клубно първенство. Освен това „Барселона“ спечели шампионата на Испания, Суперкупата на страната и Суперкупата на Европа. Всичките тези отличия едва ли биха влезли във витрината на „каталунците“ на стадион „Камп Ноу“, ако в състава не блестеше името на Лионел Меси. Аржентинският нападател направи изключителен сезон, реализирайки невероятните 53 попадения в 55 срещи във всички турнири и добави 24 асистенции към постижението си.
И ако за някого това са обикновени цифри и суха статистика, то за тези, които следят, обичат и се наслаждават на играта, това е нещо много повече. Лионел Меси определено е гений. Всяко докосване до топката му е вълшебно и изпълнено с магия. Аржентинецът притежава движение и техника, които светът не е виждал досега. Дори легендите Диего Марадона и Пеле не могат да се сравняват с величието на Лионел Меси. Най-малкото защото по тяхно време футболът беше бавен, а думата „тактика“ тепърва започваше да намира своя смисъл.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване