01/11/12 19:56
(http://www.klassa.bg/)

ГЕРБ обеща толерантност, ДПС поиска избори

И занапред наши основни принципи ще останат диалогът с хората и вслушването във всички мнения, защото демокрацията изисква политиците да чуват гражданите. Това обеща вчера от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.
По традиция на първото пленарно заседание за новата сесия на Народното събрание всички парламентарни групи огласиха в декларации своите приоритети.
Ще продължим да превръщаме България в модерен и достоен член на Европейската общност, увери Красимир Велчев. Той изтъкна, че пред ГЕРБ не стои темата за предсрочни избори.
За Коалиция за България тази сесия ще бъде посветена на защита правата на гражданите, ярка опозиционност и ясни алтернативи, посочи лидерът на БСП Сергей Станишев. Той предупреди управляващите, че са се запътили „по унгарския вариант“.
ДПС ще подкрепи следващ управленски формат независимо дали ще имаме отношение към формирането му или не, като ще се въздържим от политическо експлоатиране на неизбежните отрицателни ефекти от провеждането на необходими, но болезнени реформи, посочи Лютви Местан.
От името на Синята коалиция съпредседателят й Иван Костов заяви, че основен техен приоритет ще е грижата за спасяване на българската икономика, предимно чрез отстраняване на причините, които й пречат.
Няма да подкрепяме политиката на българското правителство, което все повече се очертава – уви - като антибългарско, декларира лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване