01/11/12 14:57
(http://e-vestnik.bg/)

Мика Стоичков: Днес да подадем ръка, защото утре може ние да се нуждаем…

Михаела (Мика) Стоичков с футболната топка с подписи на играчите на “Барса”, която е разиграна на търг за помощ на болно дете от Добрич. Снимка: ValenciaBg.com

Михаела Стоичков или, както й викат в Испания, Мика Стоичков, е дъщеря на легендарния футболист Христо Стоичков. Реализира се много успешно като радио и телевизионна водеща в Барселона. Тя беше изключително любезна и отдели от времето си за да отговори на нашите въпроси и да поздрави специално българите, които живеят във Валенсия.

- Михаела, съвсем наскоро ти се включи в благотворителна кампания, помагайки за събирането на средства за болно дете от Добрич, като привлече и футболистите на Барса. Забелязвам, че често призоваваш за помощ за това дете и от страницата си във Facebook, явно доста присърце си взела този проблем. Разкажи ни нещо повече за тази кампания?

- Да. Историята на Алекс много ме трогна. Веднага като ми разказаха нейния случай без да си помисля два пъти реших да й помогна. Момиченцето заслужава да продължи лечението си в Израел и смятам, че всички можем да й
направим добро… Голяма красавица е!! Знам, че и други известни личности в България и помагат и за това споделям във Facebook, всички да знаем за нейния случай. Искам да си помагаме. Днес да подадем ръка, защото утре може и ние да се нуждаем…

- Какво стана с прочутата топка, разписана от всички футболисти на Барса, кога ще бъде разиграна на търг? Би ли ни съобщила сумата когато това стане, както и имената на този който ще я спечели?

- Интернет-разиграването на топката с автографите на футболистите от FC “Барселона” ще стартира в 9. 00 часа на 9 януари и ще продължи до 12. 00 часа на 13 януари.  Търгът ще се проведе в сайтовете ndt1.com и centersport.org. Първоначалната цена е 500 лева. Наддаването ще става на емайл centersport@abv.bg и на тел. 0888 605410.

А всеки един, който желае може да дари средства в банковата сметка на Алекс:
IBAN сметка: в лева BG29UNCR70001502098286, BG23UNCR70001519928740 в Евро, BIC: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк – клон Добрич. Бъдете добри, помогнете и Вие!♥♥♥♥

- За първи път ли участваш в такава кампания?

- Не. Винаги когато става въпрос за малки деца които се нуждаят от нещо съм там!!!! Имам голяма слабост към децата!! Скоро участвах в благотворително събитие където събираха средства за сирачета от Бразилия… Казва се Fundacion Brandao-Vendrell.

- Миналия месец шашна всички испанци и българи с изключителните си футболни познания в ефира на една испанска телевизия, коментирайки мача на Барса с Мадрид. Телевизионният бос казва за теб „Тя има излъчване и кара всички погледи да се насочат към нея. Рядко се среща жена, която така спокойно обсъжда спорни футболни моменти”. От татко си ли си наследила този спортен нюх?

Михаела (Мика) Стоичков коментира мача “Барса” - “Реал”. Снимка: ValenciaBg.com

- Радвам се че така е казал за мене, не бях чувала неговите коментари. Но има нещо такова, от малка съм гледала и живяла в футболна среда… От баща ми имам всички познания за футбола. Преди всяко предаване си говорим и разменяме мнения… това определено ми помага.:) Имам си най добрия учител.:)

- Кога за първи път откри, че ти харесва да се занимаваш с журналистика, беше обявена за най-добра телевизионна водеща ?

- От малка ми харесва много да комуникирам с хора, които са свързани с футбола. Обожавам да коментирам мачовете, даже от малка винаги го правихме в къщи с баща ми. Да бъда пред телевизионна камера ми доставя голямо удоволствие… адреналинът е жесток, и за момента не мога да избера ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване