01/11/12 15:04
(http://www.klassa.bg/)

Стив Стрикър спечели Турнира на шампионите

Американският състезател по голф Стив Стрикър, който в момента се намира на пето място в световната ранглиста, спечели 12-и трофей от Американския тур в своята кариера, след като триумфира в Турнира на шампионите. Надпреварата беше първа за новата 2012 година и се проведе на Хаваите. Стив Стрикър, който е на 44 години и минава за един от ветераните в спорта, записа 4 удара под пара (69) в последния състезателен ден и така с общо 23 удара под пара (269) си осигури ценното отличие от „Капалуа Ризорт“.
В крайното класиране на второ място остана Мартин Леърд, който завърши на три удара след шампиона Стив Стрикър. Третата позиция си поделиха Уеб Симънс и Джонатан Бърд. Двамата приключиха надпреварата с резултати от по (273) на ниво -19.
„Още след края на първия ден имах добро предчувствие. Беше много трудно, но аз се мобилизирах максимално. Така и не се отказах до края. Когато победата е толкова близо, когато водиш в резултата, напрежението върху теб е още по-голямо. Аз обаче се справих великолепно и се гордея с постижението си. След като вдигнах купата, получих още по-голямата награда за мен – прегръдка от семейството“, заяви щастливият Стив Стрикър, който веднага след края на турнира беше поздравен първо от съпругата си Ники и двете им дъщери Боби и Изабела.
В същото време бившият номер едно в световната ранглиста Тайгър Уудс обяви, че ще открие спортната година с участие в US PGA Tour с турнира Pebble Beach National Pro-Am. Надпреварата ще се проведе между 9 и 12 февруари. Това ще бъде първо участие в този турнир за Тайгър Уудс от далечната 2002 година насам. Голфърът, който има 71 спечелени трофея от тура, участва в надпреварата Pebble Beach по време на Откритото първенство на САЩ през 2010 година, когато завърши четвърти. Както е известно, Тайгър Уудс сложи край на двегодишната си суша без спечелена титла в края на 2011 година, когато триумфира на Chevron World Challenge.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване