01/12/12 15:02
(http://radiomilena.com/)

31 професори и доценти вече консултират Бургаската болница

31 професори и доценти вече оказват методическа помощ на отделенията на бургаската болница. Миналата година МБАЛ-Бургас имаше подписани договори с 12 хабилитирани лица, а тази година са привлечени още 19 утвърдени имена в медицината. Методичните ръководители са професори или доценти по медицина, които работят и преподават в университетските клиники към медицинските университети в цялата страна. Те оказват пряко ръководство на отделенията, дават указания за подобряване на работата, въвеждат нови методи и практики за лечение и операции. Към тях могат да се обръщат лекарите, когато имат труден случай или нужда от още едно мнение.

 

“През ноември миналата година МБАЛ-Бургас получи акредитация за клинична база на висши медицински кадри и студенти по медицина. Тази висока оценка налага болницата да привлича светила в медицината, които да споделят опита и знанията си тук”, коментира изпълнителният директор на МБАЛ-Бургас д-р Георги Матев.

 

Сключените договори са с утвърдени имена от областта на ендокринологията, кардиологията, хирургията, ревматологията, неврохирургията, УНГ, педиатрията, гинекологията, неврологията и т.н. Те преподават в медицинските университети в София, Варна, Плевен, Стара Загора.

 

Бургаската болница се нарежда в първите 5 места по обем и качество на извършена медицинска дейност. През нейните отделения годишно преминават по 32 800 души.

 

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване